Natten er mørk – av Rita Hals Gentekos

Rita Hals Gentekos er født i Farsund i 1944. Hun har helt fra barnsben av vært glad i å skrive, men det var først i godt voksen alder at hun satte denne drømmen ut i livet. I godt og vel tjue år arbeidet hun som frisør i Kristiansand, inntil hun i 2000 flyttet tilbake til sin hjemby. Hun er nå pensjonist og bor i Sindal i Hjørring kommune i Danmark.

Boken «Natten er mørk» skildrer lynsjing, drap, voldtekt, romfolk i Kvås, dobbeltmoral, men også kjærlighet, medfølelse, erotikk, bygdeliv i Kvinesdal, både på storgårder og småkår. Innimellom alle disse eventyrene er det en autentisk historie om en virkelig kvinne som levde og gjorde gode gjerninger, for 3-400 år siden. Og måtte ta følgene av det.

Ønsker du å få dine bøker presentert på denne måten, er det bare å ta kontakt med forfatteren av denne bloggen. Alle innlegg, fra alle skrivere som ønsker det, deles helt uten kostnad. Alt du trenger å gjøre er å dele innlegget blant dine kontakter i sosiale medier.

12977018_554519081399148_6808349985567079395_o-2

Naturbildet er fra Bøensbakken i Lister, fotografert av Karin Lundekvam

Et lite utdrag fra «Natten er mørk«: 

I noen sekunder sto hun bare helt stille og glante på ham, mens fingrene hans grov seg inn i armene hennes. Kjente hvordan hatet og skrekken sloss om plassen i hennes indre. Og nå måtte hun ikke vente lenger, men rive seg løs, og endelig komme seg ut herfra. 
Men det var for sent. Med et kraftig rykk rev han henne over ende og presset henne ned mot gulvet. Trykket henne i avsindighet mot det harde og kalde underlaget. Presset henne med hele sin kropp, som om han ville trykke henne gjennom gulvet. Om han var mager, var han likevel tung oppå henne, ung og spedbygd som hun var. Hun ga fra seg et stønn. Både av redsel og av smerte.
”Jeg skal røske ut av deg all djevelskapen og trolldommen,” freste den rasende mannen oppå henne. ”Djevelen skal ikke få ha deg alene, du forvorpne tatertøs!” Først nå klarte hun helt å fatte hva han ville gjøre mot henne, nå gikk det for alvor opp for henne at mistanken hadde vært riktig … Nå som klærne hennes ble revet i stykker, nå som hun ble slått i ansiktet, bitt i brystet, og dusjet med spytt fra den ekle munnen over seg. 
Men selv dette var likevel ikke det verste. Det verste kom etterpå.
Smerten som fulgte var så intens at hun skrek høyt. Slynget ut sin smerte mot de høye veggene inne i kirkebygget, opp på talerstolen, der han hver søndag sto og talte Guds ord til en lydhør og tillitsfull menighet. Mellom benkeradene dirret det såre skriket hennes, og opp i sakristiet og midtskipet til dette hellige huset.
”Ti stille, det nytter ikke å rope på djevelen nå! Jeg skal drive all ondskapen ut av deg!”

Boken kommer på Kraft Forlag i begynnelsen av mai, koster kr 349.- og kan bestilles hos forfatter, og i alle forretninger og via nettbutikker landet rundt. Signerte utgaver kan bestilles via bloggen eller i direkte kontakt med forfatteren.

Alle av Rita Hals Gentkos´s bøker, kan du få kjøpt has Tanum.no

Følg gjerne Rita på Facebook.

Øyvind Teige

Forfatter av krimromanen Mildred

(Admin for Mildred.no)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.