Skrivesperre? Slik kommer du i gang med ny motivasjon

Alle skrivere, til og med de mest erfarne forfatterne sliter med å komme videre med sitt verk med jevne mellomrom. Ikke alle, men de aller fleste. Derfor bør du ta det med ro uten for mye bekymring, om skrivesperren rammer deg. 

IMG_1978

Kloke og meget dyktige Stephen King, som er mest kjent for å skrive bøker i genren horror og skrekk, solgt over hele verden – gir en rekke råd i sine webinarer. De viktigste man kan plukke ut fra disse er at man skal fortsette å skrive «noe» til tross for mental blokkering. Slå av TV, bruk mye tid på teksten og sørg for å være alene uten forstyrrelser. Slå av mobiltelefon, og ligg unna sosiale medier og mail. King mener også at du skal lese mye, ikke nødvendigvis den samme genre som du selv skriver, men les for å forstå andre forfatteres måte å uttrykke seg på.

Den eneste måten du kan oppnå drømmen om å bli forfatter, er å skrive

Sett av tid til å lage deg gode faste rutiner, gjerne starte dagen med å skrive stikkord for deg selv; «dette skal du gjøre i dag». Bryt av og ta pauser når skrivingen går bra, der du har teksten inne og vet hva som kommer videre, aldri når du står fast.

 

Trenger du markedsføring, hjelp til å reklamere for din allerede publiserte roman? Da er Mildred.no stedet for deg. Helt uten kostnad,  lager vi et innlegg for deg, med link til hvor boka kan kjøpes, litt om deg som forfatter og åpenbart om boka. Ta kontakt i kommentarfeltet om du ønsker mer info.

Den eneste måten du kan oppnå drømmen om å bli forfatter, er å skrive.

Du må skrive mye, sett ord etter hverandre side etter side, og til slutt; vips, du har faktisk gjort ferdig en hel roman. Den følelsen du får den dagen du står med ditt egne verk i hendene kan ikke beskrives. Etter så mange timer bak tastaturet, alt slitet, all skrivesperre og frustrasjon, er borte på et øyeblikk når boka er ferdig i trykkeriet.

Å reise vekk, skrive på helt andre steder enn du er vant til; kan være til nytte om du sliter med å komme videre.

Ved å gå tilbake i teksten, ikke nødvendigvis helt fra start, men kanskje ti sider tilbake, for å få innholdet under huden på ny; kan du være i gang igjen. Det er blitt meg fortalt av erfarne forfattere, at det er smart å skrive når selvtilliten er på topp, ikke motsatt. Lærer du deg å takle motgang, med å snu den til noe positivt kan det være med på å hjelpe deg i gang. Husk, alle skrivere sliter en eller annen gang. Det er mer normalt enn å skrive et verk uten motgang.

Vær din egen sjef. Ikke la forlag eller redaktører styre for mye av din skrivetid. Ikke fortell hvor langt du er kommet, ikke fortell om skrivesperre eller annen motgang, jobb heller i det stille og flagg suksessen når du er i mål. Bruk kreative, gode krefter du stoler på som sparringpartner. Er det du er fornøyd med, for dårlig og kan kritiseres, ikke grav deg ned, men ta det som konstruktiv kritikk, stryk, og skriv nytt.

Ønsker du å bestille et eksemplar av min krimroman, «Mildred» kan du få en signert utgave for kun kr 299.- Enten du liker krim selv, eller skal ha den som gave til andre som liker å lese. Jeg sender også romanen Norge rundt, om du ikke bor i Østfold. Les mer på Mildred.no

 

Kilde: StephenKing.com

Øyvind Teige/ Forfatter

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.